Dat Limonceline een gouden keus is als het gaat om limoncello, is voor veel mensen al bekent. Maar Limonceline is ook een gouden keus, als het gaat om verantwoord ondernemen. Voor het maken van Limonceline gebruiken wij de schil van de citroen. Van de overgebleven vrucht maken we siroop en jam. Soms hebben we zoveel citroenen en sinaasappels over dat het ook naar de horeca gaat of naar de lokale ijssalon, die er sorbet ijs van maakt. Zo gaat er niks van de vrucht verloren en streven we ernaar om niks weg te hoeven gooien.
Op iedere fles zit statiegeld. Lever je de lege fles in, dan krijg je € 1,- statiegeld. De flessen worden goed schoon gemaakt en opnieuw gevuld.
Limonceline is zo aan het groeien dat er veel gewerkt wordt met vrijwilligers, die helpen met het productieproces. Of mensen die bijspringen tijdens de extra drukte, zoals Furieade, festivals en de kerstperiode. Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen zich in zo'n korte tijd betrokken voelen bij de kuiperij en ons een warm hart toedragen.
Vanaf 17 oktober wordt er iedere donderdag gebotteld met mensen met een verstandelijke beperking. Dit gaat via Midinn en zij begeleiden deze dagbesteding. Ze helpen met het vullen van de flessen, stickers plakken, kurkjes erop doen, etc. Ook mogen zij op hun "eigen markt" wat spulletjes uit de winkel verkopen. Hier verheugen zij zich erg op. Deze markt is op 26 oktober vanaf 19.00u bij Midinn in Wateringen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.
Tot zo ver, mijn pleidooi waarom Limonceline een verantwoorde gouden keus is.